Lavere skat og færre regler

Som erhvervsminister er min vigtigste dagsorden at sænke skatterne og fjerne besværlige regler for borgere og virksomheder

Danmark har det højeste skattetryk i OECD. Der er altså intet andet civiliseret land, hvor folk bliver frataget en lige så stor del af deres penge som i Danmark. Det er meget svært at se det rimelige i. 

Jeg synes ikke kun, det er vigtigt, at skatterne bliver lavere, men også at skattesystemet bliver mere simpelt. Det ligger mig meget på sinde, at skiftende regeringer holder op med at finde på nye skatter og afgifter at skrue på, men i stedet blot får sat de eksisterende skatter ned.

Som erhvervsminister har jeg bla. afskaffet affaldsgebyret for alle danske virksomheder og sat gang i en lang række forenklinger af bla. NemID, indberetningerne til Erhvervsstyrelsen og meget andet. 

Hvis hverdagen virkelig skal blive nemmere for borgere og virksomheder, skal vi eksempelvis have afskaffet arbejdsmarkedsbidraget og feriepengesystemet, så skat og løn bliver meget nemmere at gennemskue og regne efter. Vi kan sagtens indrette et både socialt retfærdigt og mere simpelt skattesystem, hvis vi vil. 

Boligskatterne udgør en særlig udfordring, fordi de rammer ekstremt hårdt og koncentreret i bestemte geografiske områder. Grundskylden er grundlæggende en skat på at bo i villa i hovedstadsområdet, og det har jeg som valgt i hovedstaden virkelig svært ved at acceptere.