Lavere skat

Verdens højeste skattetryk skal sænkes, og vi skal have et langt mere simpelt skattesystem, som folk kan forstå.

Danmark har det højeste skattetryk i OECD. Der er altså intet andet civiliseret land, hvor folk bliver frataget en lige så stor del af deres penge som i Danmark. Det er meget svært at se det rimelige i. 

Jeg synes ikke kun, det er vigtigt, at skatterne bliver lavere, men også at skattesystemet bliver mere simpelt. Der er ingen fornuftig grund til at have ATP, arbejdsmarkedsbidrag og sundhedsbidrag i stedet for blot at have en trækprocent. Det ligger mig meget på sinde, at regeringen holder op med at finde på nye skatter og afgifter at skrue på, men i stedet blot får sat de eksisterende skatter ned.

Boligskatterne udgør en særlig udfordring, fordi de rammer ekstremt hårdt og koncentreret i bestemte geografiske områder. Grundskylden er grundlæggende en skat på at bo i villa i hovedstadsområdet, og det har jeg som valgt i hovedstaden virkelig svært ved at acceptere. 

Jeg anerkender, at der er svært at få sænket skatterne i Danmark, fordi der er et stort flertal i Folketinget, som er tilhænger af meget høje skatter. Men det skal ikke afholde os fra at blive ved med at prøve!