Hovedstaden

Som den eneste minister, der er valgt i Københavns Omegn, er jeg også formand for regeringens hovedstadsudvalg og kæmper for Hovedstaden

Alle medlemmer af Folketinget er opstillet og valgt i et område af Danmark, som de dermed repræsenterer i Folketinget. Jeg repræsenterer Københavns Omegn som den eneste af ministrene i regeringen, og der er meget at kæmpe for.

Trafikproblemer

Trafikudviklingen i Hovedstaden er et af Danmarks største problemer. Hvis man synes, det går langsomt i myldretiden i dag, så vent blot til år 2030, hvor Trafikministeriets ekspertgruppe forudsiger, at ventetiden i bilkøer vil være 150% længere end i 2015.

Det er i Hovedstaden, vi har de største trafikproblemer og derfor også her, der er et skrigende behov for investeringer. Derfor kæmper jeg for, at vi får lavet en ny stor ti-årig investeringsplan, hvor vi prioriterer trafikinvesteringer efter samfundsøkonomisk afkast.

Urimelige boligskatter

Konservative og jeg kæmper alt, hvad vi kan, imod den kraftigt stigende grundskyld, som helt overvejende rammer villaejere i hovedstadsområdet og dermed i praksis er en urimelig regional skat på en bestemt livsstil. Det er ikke rimeligt, at helt almindelige mennesker, som bor i et beskedent hus i hovedstadsområdet, skal beskattes mere end en rig direktør, som enten bor i en kæmpe lejlighed eller i et kæmpe hus på landet.

Udligning

De kommuner i hovedstadsområdet, som har de rigeste borgere, sender en masse af deres skatteindtægter til resten af Danmarks kommuner. Det er nødvendigt for at sikre et Danmark i balance. Men det er gået for vidt, når nogle af de kommuner, som betaler, har færre penge til kommunal service end de kommuner, som modtager deres penge. Derfor ønsker Konservative mindre udligning. Ikke mere!

Udflytning af statslige arbejdspladser skal give mening

Udflytning af statslige arbejdspladser er en god idé, hvis det giver fagligt mening. Det giver god mening, at Patent og Varemærkestyrelsen har oprettet et kontor i Jylland, så jyske virksomheder ikke skal tage hele vejen til hovedkontoret i Taastrup, hvis de skal have behandlet en sag. Det meste af Forsvaret bor eksempelvis også godt i provinsen ligesom der naturligvis skal være hospitaler og uddannelser i hele landet. 

Men der er også statslige arbejdspladser, som er nødt til at ligge i København, fordi det er her alle deres samarbejdspartnere holder til. Vi skal ikke bilde os ind, at vi kan undvære en hovedstad og brede centraladministrationen ligeligt ud over hele landet. Det er der ingen lande i verden, der gør, og det kommer heller aldrig til at ske i Danmark.