Hovedstaden

Der er vigtige sager i Hovedstaden, der skal kæmpes for.

Jeg er valgt som folketingsmedlem af vælgerne i Københavns Omegn. Jeg vil aldrig usagligt forsøge at hive fordele hjem til vores område, hvis ikke det tjener Danmarks samlede interesser. Men der er vigtige sager, som skal kæmpes for vores område, og hvis jeg genvælges som folketingsmedlem, kan man være sikker på, at jeg vil kæmpe videre for dem.

Trafikproblemer

Trafikudviklingen i Hovedstaden er et af Danmarks største problemer. Hvis man synes, det går langsomt i myldretiden i dag, så vent blot til år 2030, hvor Trafikministeriets ekspertgruppe forudsiger, at ventetiden i bilkøer vil være 150% længere end i 2015.

Det er i Hovedstaden, vi har de største trafikproblemer og derfor også her, der er et skrigende behov for investeringer. Derfor kæmper jeg for, at vi får lavet en ny stor ti-årig investeringsplan, hvor vi prioriterer trafikinvesteringer efter samfundsøkonomisk afkast.

Urimelige boligskatter

Konservative og jeg kæmper alt, hvad vi kan, imod den kraftigt stigende grundskyld, som helt overvejende rammer villaejere i hovedstadsområdet og dermed i praksis er en urimelig regional skat på en bestemt livsstil. Det er ikke rimeligt, at helt almindelige mennesker, som bor i et beskedent hus i hovedstadsområdet, skal beskattes mere end en rig direktør, som enten bor i en kæmpe lejlighed eller i et kæmpe hus på landet.

Udligning

De kommuner i hovedstadsområdet, som har de rigeste borgere, sender en masse af deres skatteindtægter til resten af Danmarks kommuner. Det er nødvendigt for at sikre et Danmark i balance. Men det er gået for vidt, når nogle af de kommuner, som betaler, har færre penge til kommunal service end de kommuner, som modtager deres penge. Derfor ønsker Konservative mindre udligning. Ikke mere!

Udflytning af statslige arbejdspladser skal give mening

Udflytning af statslige arbejdspladser er en virkelig god idé, hvis det giver faglig mening udfra de opgaver, som de statslige styrelser løser. Direktoratet for Vadehavet (hvis det fandtes) skal naturligvis ligge ved Vadehavet og ikke i København. Det meste af Forsvaret bor bedst i provinsen. Ligesom der naturligvis skal være hospitaler, universiteter, skattekontorer og meget andet i hele landet.

Omvendt er der også centrale statslige styrelser, som er nødt til at ligge i København, fordi det er her alle deres samarbejdspartnere holder til. Jeg synes kort sagt, man skal afveje fordele og ulemper nøgternt, når man overvejer at flytte statslige arbejdspladser. Det kan give god mening i nogle situationer, men vi skal ikke bilde os ind, at vi kan undvære en hovedstad og brede centraladministrationen ligeligt ud over hele landet. Det er der ingen lande i verden, der gør, og det kommer heller aldrig til at ske i Danmark.

For at undgå at populistiske politikere bruger disse lokale mærkesager til at oppiske en uskøn kamp mellem København og resten af landet, vil jeg til sidst bemærke, at hverken jeg eller andre synes Hovedstaden skal prioriteres højere end resten af Danmark. Det synspunkt eksisterer ganske simpelt ikke. Regeringen, Folketinget, Det Konservative Folkeparti og jeg ønsker både en stærk Hovedstad, og at resten af landet blomstrer.  Hver region har sine udfordringer og de skal alle håndteres. Ingen er tjent med, at landdistrikterne affolkes, og at alle flytter til de store byer, som så kan kæmpe med endnu større trafikproblemer og udfordringer med at bygge nye skoler. Men her har jeg tilladt mig at lade stå de lokale sager, som jeg kæmper for som folketingskandidat i Københavns Omegn. Så vil jeg andre steder udfolde grundigt, hvad jeg og regeringen vil gøre for landdistrikterne og resten af Danmark.